Til Libanon

Hva skjedde?
I dag er det mandag, om akkurat èn uke er jeg i Libanon. Det er en surrealistisk tanke, en tanke som for bare to-tre år siden var helt fjern.

Så, hvordan i all verden havnet jeg, Anne Auglend, 57 år, sølvbryllup vel overstått og med to tenåringsbarn, her, på vei til Libanon?
Det er den berømmelige snøballen, – den startet å trille en dag da min da 15 år gamle datter spurte omtrent som så; “du mener så mye om så mange ting mamma, hvorfor gjør du ingen ting?” Jeg ble svar skyldig!
Ikke lenge etter ble jeg spurt om jeg ville stille som yrkesseksjonsleder i regionen, da måtte jeg jo svare “ja”, og det har jeg fortsatt med, å svare “ja”, også da spørsmålet om jeg ville bli ambassadør for Palestina kom.

Slik ble jeg altså medlem av Fagforbundets ambassadørkorps for Palestina, og skal her blogge om reisen til Libanon våren 2018.

Samarbeidsavtalen og ambassadørkorpset
I 2009 inngikk Fagforbundet og Norsk Folkehjelpen en omfattende samarbeidsavtale for å støtte palestinernes kamp mot okkupasjon og undertrykking.
Avtalen ble i 2017 underskrevet til å gjelde for fire nye år.

Fagforbundet vil i perioden 2018 – 2021 investeres nær 20 mill. i politisk påvirkningsarbeid i Norge, programstøtte til Norsk Folkehjelps arbeid i Palestina og Libanon, og til klasebomberydding i Laos.
Ambassadørkorpset for Palestina skal formidle kunnskap ut til Fagforbundets medlemmer.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s